• Home
  • dr n. med. Emilia Korek

dr n. med. Emilia Korek

Dietetyk kliniczny

EDUKACJA

2012 – 2016    Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział
                          Lekarski I, Katedra i Zakład Fizjologii – studia doktoranckie zakończone
                          uzyskaniem stopnia naukowego doktora nauk medycznych w dyscyplinie
                          biologia medyczna

2009 – 2011    Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział
                         Lekarski II, kierunek Dietetyka – studia dzienne II stopnia zakończone tytułem
                         magistra

2006 – 2009   Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, Wydział
                         Lekarski II, kierunek Dietetyka – studia dzienne I stopnia zakończone tytułem
                         licencjata

DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE

02.2018 – obecnie Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu,
                                 Katedra i Zakład Fizjologii – adiunkt (pracownik naukowo-dydaktyczny)

10.2016 – 01.2018 Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu,
                                Katedra i Zakład Fizjologii – asystent (pracownik naukowo-
                                dydaktyczny)

01.2014 – 09.2016 Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu,
                                Katedra i Zakład Fizjologii – samodzielny referent techniczny
                               

10.2011 – obecnie Prywatna praktyka dietetyczna (Poradnia Dietetyki Klinicznej i Estetycznej)

WYBRANE KONFERENCJE, SZKOLENIA I STAŻE ZAWODOWE

˗ I Krajowa Konferencja Szkoleniowa „Otyłość 2024”, Medycyna Praktyczna, Kraków
(wrzesień 2024)

˗ II Kongres Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości, Wydawnictwo Termedia,
Warszawa (grudzień 2023)

˗ Konferencja Naukowa NucleoCare „Rola i zastosowanie nukleotydów dietetycznych w
  postępowaniu żywieniowym”, Norsa Pharma (wrzesień 2023)

˗ Szkolenie „Pacjent z zespołem jelita nadwrażliwego w gabinecie dietetyka. Nowe
  strategie wsparcia terapeutycznego w IBS”, Grupa Wydawnicza Semantika Sp. z o.o.
  (październik 2022)

˗ Szkolenie „Rola diety w schorzeniach tarczycy”, Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej,
  Poznań (październik 2017)

˗ Staż zagraniczny w ramach Projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół
  zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” (nazwa Projektu: „Mistrz
  kuchni mentorem w kształceniu praktycznym uczniów”), realizowanego ze środków
  POWER na zasadach programu Erasmus+. Celei Educacion Internacional, Granada,
  Hiszpania (wrzesień 2017)

KONTAKT:
e-mail: osteopatia.kasprzak@gmail.com
Kom. 605 769 789